Lektion Ett Kittlas 600pxlhög

MANGES FOTOSKOLA – LEKTION 1 – HOPPA OCH KITTLAS

VILL DU HA LITET EXTRA LIV I DINA PORTRÄTTBILDER? – Ja självklart vill du det!!

Nu kommer jag att gräva på djupet av min fotosjäl för att dela med mig av mina bästa tips på hur du tar konstnärliga och avancerade foton med din mobil-kamera…  Nä var inte rädd, jag skojar!!

Det kommer snarare att bli väldigt lekfullt, det blir enkla och konkreta tips som jag  tror kan lyfta din vardagsfotografering litet så att du själv kan ta bättre bilder med din mobil. Idag då ¨kameran¨ alltid är med och ”filmrullen”  i princip är gratis så är det ju bara  att ösa på med knäppen, men ibland behöver man lite hjälp på traven för att få till sina foton litet bättre.
Här kommer mitt första tips som är kul och bra:

Låt modellen stå med ryggen mot dig och exempelvis hoppa runt. Knäpp precis när hon eller han kommit runt. Du får flygande hår och skön rörelse och fors i fotot. Slumpen gör att bilderna blir lite oförutsägbara och kul. Men det bästa med det är att det blir lite galet och många skratt! På köpet fångar du dessutom ett härligt och avslappnat ansiktsuttryck.

Är det en selfie du tar med en kompis, så passa på och kittlas lite med den lediga handen i midjan, så får du ett skönt garv på bild av din vän!

Good luck! / Mange

PS. Välkommen att följa mig här på min blogg, så missar du inte när nästa lektion i min fotoskola kommer!

‪#‎älskarmittjobb ‪#‎fotograf på ‪#‎smajlstudio i ‪#‎täby ‪#‎personligaporträtt ‪#‎foton för ‪#‎företag & ‪#‎familj #www.facebook.com/smajlstudio 

This Post Has 5 Comments

 1. Cajza

  Men haha, vilket bra tips!! 🙂 jag testade på mig själv när jag tog en selfie 🙂 hoppa gick ok, men lyckades inte kittla mig själv samtidigt haha, måste fixa en selfieassistent!!

  1. Lelle

   Ser fram mot nästa Klungbild när vi alla ska hoppa SAMTIDIGT ett helt halvt varv!
   12 december kanske…

  2. Magnus Svensson

   Kul Cajza, Har hört att del haft mer problem med att hoppa än att kittla…. Får nog komplettera med en komibikurs i ^Hopp med kittling^:)

 2. Georg Gyllenfjell

  Härliga tips Mange! Jag kommer att följa fotoskolan med spänning framöver..
  Hälsar
  Georg

  1. Magnus Svensson

   Vi gör ett försök att hoppa ett halvt varv….. Jag kanske kan lära mig något om grupphopp och foto…. Blir Spännande…

   Georg, Kul ska försöka att bjussa på fler kul tips….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *